Wafle przekładane kajmakiem

Wafelkiiiii ! Najprostsze, najszybsze i najsmaczniejsze. Goszczą u nas dość często. Robiłam je z masą kajmakową o smaku czekolady, z masą krówkową i ostatnio - o smaku tiramisu. Mimo, że do wszystkich mnie ciągnie i wszystkie smaki zdecydowanie przekonują moje kubeczki smakowe, to przy chłodnej ocenie najbardziej przepadam za tymi z tradycyjną masą krówkową. 🙂

  • Składniki na jedno opakowanie kwadratowych wafli:

Masa:

  • kostka masła 200 g
  • puszka gotowej masy krówkowej

Dodatkowo:

  • 1 opakowanie wafli

Wykonanie:

Miękkie masło o pokojowej temperaturze dokładnie zmiksować. Następnie dodać masę kajmakową i całość zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć wafle nakładając masę na stronę wafla o mniejszych wypustkach. 
Przełożone wafle zawinąć w folię lub opakowanie po waflach i przyłożyć czymś ciężkim, by wafle dobrze się ze sobą złączyły.

A tutaj (klik!) znajdziesz przepis na wafle czekoladowe z mlekiem w proszku.

Smacznego,

I.