Kotlety mielone z serkiem topionym

Kochani 🙂 Dziś będzie nieco inaczej. Przeważnie traktuję bloga jak swoją książkę kucharską, którą mam zawsze pod ręką będąc na zakupach. Dodaję tylko dakie przepisy, do których wiem, że jeszcze wrócę. Czasami na blogu dłuższy czas nie pojawiają się żadne wpisy.  To dlatego, że nie zawsze mi coś wyjdzie lub nie zawsze posmakuje na tyle, by móc z czystym sumieniem Wam to polecić.

Tym razem przesyłam „przepis”, którego nie trzeba specjalnie pamiętać, bo jest banalny. Zwyczajnie chciałabym Wam polecić pomysł na kotlety mielone w nieco innym wydaniu. Niby robi się podobnie, a jednak smakiem lekko odbiegają od typowych kotletów :). Osobiście nie jestem fanką mielonych; te jednak są delikatniejsze i zdecydowanie smaczniejsze.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • 1,5 opakowania serków topionych śmietankowych
  • sól, pieprz

Mięso wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, mlekiem. Doprawiamy pieprzem i solą.  Serek kroimy na ok. 5 części, obsypujemy bułką tartą i formujemy kuleczki, które następnie otulamy mięsem mielonym. Kotleciki należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. 🙂
Smacznego! I.