Wafle czekoladowe z mlekiem w proszku

Przepis na prawdziwe, domowe rozpływające się w ustach wafle. Błyskawiczne w przygotowaniu. Właśnie takiego przepisu od dawna szukałam. W prostocie siła! Nie mogą nie wyjść 🙂 Czas przygotowania: 10 minut 🙂

Składniki na masę:
[list style=”check”]
[li]1 margaryna[/li]
[li]3/4 szklanki cukru[/li]
[li]cukier wanilinowy[/li][li]2 łyżki kakao[/li][li]2,5 szklanki mleka w proszku[/li][li]0,5 szklanki mleka[/li]
[/list]

Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Dodać cukier, cukier wanilinowy, pół szklanki mleka, kakao. Zagotować. Do gotującej się masy wsypać mleko w proszku szybko wypieszać (najlepiej trzepaczką – rozbija grudki). Masę lekko przestudzić i przełożyć nią wafle.
Gotowe wafle przycisnąć czymś ciężkim.[alert type=”success”]Warto zwrócić uwagę, by masę rozprowadzać po stronie wafla, która nie ma rowków. Ja oczywiście o tym nie pomyślałam i musiałam dorobić 🙂[/alert]

Smacznego!

I.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu