Wafle czekoladowe z mlekiem w proszku

Przepis na prawdziwe, domowe rozpływające się w ustach wafle. Błyskawiczne w przygotowaniu. Właśnie takiego przepisu od dawna szukałam. W prostocie siła! Nie mogą nie wyjść 🙂 Czas przygotowania: 10 minut 🙂

Składniki na masę:

  • 1 margaryna
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżki kakao
  • 2,5 szklanki mleka w proszku
  • 0,5 szklanki mleka

Margarynę rozpuścić w garnuszku na małym ogniu. Dodać cukier, cukier wanilinowy, pół szklanki mleka, kakao. Zagotować. Do gotującej się masy wsypać mleko w proszku szybko wypieszać (najlepiej trzepaczką – rozbija grudki). Masę lekko przestudzić i przełożyć nią wafle.
Gotowe wafle przycisnąć czymś ciężkim.

Smacznego!

I.