Przetwory na zimę: ogórki z pieprzem

Składniki:

Zalewa:

Ogórki dokładnie umyć. Duże ogórki pokroić wzdłuż na 4 części, małe na pół.  Ogórki posypać solą, odstawić na 2 godziny, by puściły sok, który następnie odlewamy.  Dodać czosnek w kawałkach i odstawić na pół godziny. Nie odlewać już soku.

Zalewę zagotować. Na końcu do zalewy dodać oliwę.  Ułożone w słoikach ogórki zalać przygotowaną zalewą. Pasteryzować 5-10 minut od momentu zagotowania się wody.

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!