Przetwory na zimę: ogórki po żydowsku

Składniki:

  • 1 liść selera
  • 1 liść pietruszki
  • koperek zielony (nie koper)
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1-2 krążki cebuli na dno
  • 1-2 paski marchewki

Zalewa:

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 płaskie łyżki soli

Zalewę zagotować i ostudzić. Zalać słoiki, zakręcić. Pasteryzować 5 minut od momentu zagotowania. Ogórki pozostawić wieczkiem do dołu do wystygnięcia.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu