Przepis na domowe pieguski

Idealne do kawy czy herbaty. Chrupiące, słodkie, niezbyt skomplikowane w przygotowaniu.

Składniki (na ok.60 ciasteczek):

  • 1,5 czekolady (może być mleczna i/lub biała
  • kostka masła
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i z solą. Miękkie masło wraz z cukrem cukrem utrzyj na jednolita masę dodając jajka i na samym końcu suche składniki (zmieszaną mąka z solą i proszkiem do pieczenia). Po wyrobieniu ciasta dodaj pokrojoną w kostkę czekoladę.

Niewielkie kulki z ciasta należy wykładać na blasze w kilkucentymetrowych odległościach na papierze do pieczenia.

  • Piec przez 15 minut w 180 st.
A jeśli pomylisz orzecha laskowego z orzechem włoskim...... ;-) ;-) ;-)

Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu