Mocno serowa zupa serowa

Nawet, jeśli masz dwie lewe ręce i kompletnie nie wychodzi Ci gotowanie to ta zupa wyjdzie Ci na pewno. Łatwa, szybka w wykonaniu czyli zupa, którą pokochają szczególnie kobiety pracujące i oraz zabiegane mamy maluszków ;-).

Składniki:
(na średni garnek zupy)

  • 4 serki topione po 100 g.- naturalne lub śmietankowe
  • kiełbasa(wg. uznania)./boczek
  • 3 ząbki czosnku, 1 kostka rosołowa
  • 1 kostka rosołowa

Zagotuj wodę z kostką rosołową. Kiełbasę z boczkiem pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj czosnek przez praskę.
Usmażoną kiełbasę wrzuć do gotującej się wody i gotuj przez 20 min.  Serki topione podziel na mniejsze kawałki, dodaj do wywaru i gotuj do ich rozpuszczenia się.

IMG_3039-1
My z mężem nie przepadamy za boczkiem, więc dodaję go w niewielkich ilościach wyłącznie dla aromatu.

Zupa doskonale smakuje z grzankami. Na zdjęciu są grzanki zrobione z jednej najzwyklejszej bułki – wystarcza na 4 porcje.
IMG_3051-1

IMG_3071-1
IMG_3073-1