Roladki – pizzerki

Roladki nie dość, że są pyszne  to w dodatku ich wykonanie zajmie Ci nie więcej niż 10 minut. Myślę, że Twoim gościom ta przekąska przypadnie do gustu. Są równie smaczne po podgrzaniu je w mikrofali.
Wystarczy, że w Twojej lodówce znajdzie się:

  • gotowy spód do pizzy lub gotowe ciasto drożdżowe
  • ulubiony ser żółty oraz wędlina
  • koncentrat pomidorowy, przyprawy, jajko

Roladki należy piec w temperaturze podanej na opakowaniu ciasta.

IMG_2812-1Zawsze dodawaj więcej sera, niż tyle, ile wydaje Ci się, że powinnaś.

IMG_2825-1Ciasto zwijaj zaczynając od dłuższej strony. Dzięki temu otrzymasz dłuższą roladę, czyli więcej pizzerek.

IMG_2826-1

Jeśli Twoje pizzerki są zbyt „luźne”, czyli krótko mówiąc powstała w ich środku pusta przestrzeń – uzupełnij ją kawałkiem zwiniętego sera.

IMG_2830-1

Przed wstawieniem pizzerek do piekarnika zmieszaj jajko i posmaruj nim ich powierzchnię dla uzyskania złotego koloru.

IMG_2845-1Smacznego!