Szybka przekąska z banana

Na szybko, na słodko i dla każdego! 

Składniki:

  • 3-4 banany
  • Serek mascarpone lub krem orzechowy
  • Do wyboru: wiórki kokosowe,  kolorowa posypka do ciast, rozdrobnione orzechy lub herbatniki, cukier wanilinowy, kakao rozpuszczalne (w granulkach) etc.
Banany należy obrać ze skórki, podzielić na pół, a następnie obtoczyć w serku mascarpone lub w kremie orzechowym. Wysmarowany banan posypać rozdrobnionymi herbatnikami / wiórkami kokosowymi etc. Włożyć do lodówki na ok.20 minut, wyjąć i pokroić na kawałki.

Najbardziej posmakowały mi te w wersji mascarpone + herbatniki.  Jeśli zdecydujesz się wybrać wersję z kolorową posypką do ciast, dodaj odrobinę wiórek kokosowych. Posypka w połączeniu z mascarpone lekko się rozpuszcza.
Smacznego!
IMG_2584-1