Szybka przekąska z banana

Na szybko, na słodko i dla każdego! 

Składniki:

  • 3-4 banany
  • Serek mascarpone lub krem orzechowy
  • Do wyboru: wiórki kokosowe, kolorowa posypka do ciast, rozdrobnione orzechy lub herbatniki, cukier wanilinowy, kakao rozpuszczalne (w granulkach) etc.

Banany należy obrać ze skórki, podzielić na pół, a następnie obtoczyć w serku mascarpone lub w kremie orzechowym. Wysmarowany banan posypać rozdrobnionymi herbatnikami / wiórkami kokosowymi etc. Włożyć do lodówki na ok.20 minut, wyjąć i pokroić na kawałki.

Najbardziej posmakowały mi te w wersji mascarpone + herbatniki.  Jeśli zdecydujesz się wybrać wersję z kolorową posypką do ciast, dodaj odrobinę wiórek kokosowych. Posypka w połączeniu z mascarpone lekko się rozpuszcza.
Smacznego!

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu