Przekąska na zimno: Tortilla z łososiem

Ta przekąska dość często gości na naszym stole. Jest smakołykiem szczególnie dla fanów łososia.  Każdy poradzi sobie z jej wykonaniem. Czyli tak jak lubię najbardziej: Łatwo, szybko i smacznie!

Składniki na duży talerz tortilli:

  • tortilla - 3 placki
  • ścinki z łososia
  • 2 opakowania serka twarogowego naturalnego
  • mały słoiczek chrzanu
  • szczypiorek

Wykonanie:

Serki wymieszaj z chrzanem „na oko” (1-2 łyżeczki) tak, by serek miał delikatny posmak chrzanu. Następnie posmaruj nim wszystkie tortille. Nie należy smarować grubo, by uniknąć nadmiaru serka podczas zawijania.  Na samym dole ułóż pokrojony drobno szczypiorek – to będzie środek tortilli, czyli od tej strony należy ją zawijać. Na pozostałej części ułóż nieregularnie ścinki łososia, i zawiń ściśle w rulon. Gotową tortillę należy oowinąć w folię i włożyć do lodówki na min. godzinę.
Przed podaniem pokrój w mniejsze kawałki.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu