Przekąska na zimno: Tortilla z łososiem

Ta przekąska dość często gości na naszym stole. Jest smakołykiem szczególnie dla fanów łososia.  Każdy poradzi sobie z jej wykonaniem. Czyli tak jak lubię najbardziej: Łatwo, szybko i smacznie!

Składniki na duży talerz tortilli:

  • tortilla - 3 placki
  • ścinki z łososia
  • 2 opakowania serka twarogowego naturalnego
  • mały słoiczek chrzanu
  • szczypiorek

Wykonanie:

Serki wymieszaj z chrzanem „na oko” (1-2 łyżeczki) tak, by serek miał delikatny posmak chrzanu. Następnie posmaruj nim wszystkie tortille. Nie należy smarować grubo, by uniknąć nadmiaru serka podczas zawijania.  Na samym dole ułóż pokrojony drobno szczypiorek – to będzie środek tortilli, czyli od tej strony należy ją zawijać. Na pozostałej części ułóż nieregularnie ścinki łososia, i zawiń ściśle w rulon. Gotową tortillę należy oowinąć w folię i włożyć do lodówki na min. godzinę.
Przed podaniem pokrój w mniejsze kawałki.

Nie zapomnij udostępnić wpisu jeśli ci się spodobał!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Iwona

Iwona

Mama rozkosznej córeczki Hani, żona wspaniałego mężczyzny i właścicielka przeuroczego yorka. Moim drugim dzieckiem mój blog, na którym właśnie jesteś :)

Zostań ze mną na dłużej!

Close Menu