Przekąska na zimno: Tortilla z łososiem

Ta przekąska dość często gości na naszym stole. Jest smakołykiem szczególnie dla fanów łososia.  Każdy poradzi sobie z jej wykonaniem. Czyli tak jak lubię najbardziej: Łatwo, szybko i smacznie! Składniki na duży talerz tortilli:

  • tortilla – 3 placki
  • ścinki z łososia
  • 2 opakowania serka twarogowego naturalnego
  • mały słoiczek chrzanu
  • szczypiorek

Wykonanie:

Serki wymieszaj z chrzanem „na oko” (1-2 łyżeczki) tak, by serek miał delikatny posmak chrzanu. Następnie posmaruj nim wszystkie tortille. Nie należy smarować grubo, by uniknąć nadmiaru serka podczas zawijania.  Na samym dole ułóż pokrojony drobno szczypiorek – to będzie środek tortilli, czyli od tej strony należy ją zawijać. Na pozostałej części ułóż nieregularnie ścinki łososia, i zawiń ściśle w rulon. Gotową tortillę należy oowinąć w folię i włożyć do lodówki na min. godzinę.
Przed podaniem pokrój w mniejsze kawałki.


IMG_2704-2

IMG_2707-2

IMG_2799-1

IMG_2810-1

20150530_180715
20150405_142953

Produkty, których możesz użyć (wpis w żaden sposób nie jest sponsorowany).
00043437_8f122ca2e7f075af4d0419b434c66e8c590206100017160433naturek-nasz-puszysty-z-chrzanem-serek-twarogowy-140-g.jpg