Tortilla z serem i szynką

Tortilla na ciepło czyli quesadilla to idealny pomysł na szybkie danie. Póki co nie znam osoby, której by nie posmakowała. Świetnie sprawdzi się jako przystawka na imprezę na ciepło. Można ją przygotować w kilka minut. Składniki:
  • tortilla - jedno opakowanie
  • Kilka plasterków sera
  • kilka plasterków szynki
Wykonanie: Tortillę przełożyć serem oraz szynką. Możesz uzyć sera w plastrach lub zetrzeć na tarce.  Tortillę smażyć  przez kilka minut na suchej (!) patelni z obu stron do rozpuszczenia się sera.  Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem.  Smacznego! *Artykuł w żaden sposób nie jest sponsorowany. IMG_2480-1 IMG_2503-1 IMG_2509-1EDIT: Dodając suszone pomidory w oleju oraz suszoną bazylię smak tortilli zmienia się całkowicie. Ostatnim razem mamy ochotę na tę opcję,  w wydaniu nieco włoskim. Myślę, że i plasterki oliwek smakowałyby wyśmienicie. Tortillę na ciepło możesz podać nie tylko w formie trójkącików, ale też złożoną na pół. Ciekawe, jak dwa dodatki potrafią zmienić charakter dania. Zdecydowanie polecam. 🙂 Zapisz Zapisz Zapisz

Zostań ze mną na dłużej.

Pozdrawiam,